Дипломат впечатлен от минералните извори в Пиринско

Дипломат впечатлен от минералните извори в Пиринско | StandartNews.com

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов се срещна в четвъртък с Негово превъзходителство д-р Ахмед ал Мадбух – извънреден и пълномощен посланик на Палестина. Поводът за визитата на дипломата в областния център бе откриването на фотоизложбата „Палестина - Светата земя" и изнасянето на лекция на тема „Арабската пролет и палестинската кауза" пред академичната общност на Югозападния университет „Неофит Рилски".

Двамата обсъдиха възможностите за културен и търговски обмен между Палестина и Пиринския край. Мадбух заяви, че регионът представлява голям интерес, тъй като е един от най-облагодетелстваните в страната като природни дадености. Бисер Михайлов представи възможностите за развитие на Пиринско в сферата на туризма и обърна специално внимание на ресурсите от минерални извори. Посланикът на Палестина бе впечатлен от лечебните свойства на минералната вода и бързото развитие на СПА и балнеологията в региона.

Ахмед ал Мадбух декларира готовността си да работи за популяризиране на област Благоевград като туристическа дестинация сред потенциалните палестински туристи. Според двамата е добре да се засили сътрудничество между двата народа и в областта на културата, на селското стопанство - в производството на нахут и ягоди, което е факт в Пиринско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай