Динко подгони и наркодилър (ВИДЕО)

Динко подгони и наркодилър (ВИДЕО) | StandartNews.com

Динко Вълев от Ямбол, който стана известен като ловец на мигранти, вече гони и наркодилърите в града. "Знам, че не съм прав да те убивам, но ще те убия, ако предложиш наркотици на детето ми", заявява той във видео, публикувано в интернет. На практика доскорошният ловец на бежанци осъществява така наречен граждански арест.

Ако не бях аз да те заловя, кой знае колко жертвички щеше да си намериш. Не те ли е срам да вредиш на другите и на околните, казва Динко, който залавя наркодилър на местопрестъплението. Няколко часа по-късно окръжната прокуратура в Ямбол съобщи, че разпространеният от Динко Вълев запис в социалните мрежи ще бъде изискан. Това се прави по образувано досъдебно производство и започнат разпит на свидетели, казаха от прокуратурата.

Досъдебното производство е за престъпление по чл. 354-а, ал. 1 за държане и опит за разпространение на рисково наркотично вещество. Престъплението е тежко умишлено, а за него се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 2 до 10 хиляди лева. В хода на разследването е задържан Йордан И., казаха от прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай