Димитровградско село иска референдум за отделяне от общината

Димитровградско село иска референдум за отделяне от общината | StandartNews.com

Хасково. Част от хората в Димитровградското село Бодрово поискаха провеждането референдум, за да се отделят от територията на Община Димитровград и да преминат към община Първомай.

Инициативен комитет вече е депозирала молба за свикване на обществено допитване, съобщи председателят на Общинския съвет Стефан Димитров. Те настояват референдумът да се насрочи за първото тримесечие на 2015 година.

От документите, става ясно, че искането за референдум е взето на общоселско събрание на 12 октомври, а под него подписите си са положили 81 от общо 218 жители на населеното място.

Висящите проблеми от години в селото с негодната питейна вода, толериране на незаконното строителство, унищожението на пасищата, необоснованата продажба на земеделски земи и финансовото източване на публични годишни приходи от селската хазна, са част от доводите за исканото оттегляне. Селяните от Бодрово пряко обвиняват в бездействие местната власт.

Част от селото е убедено, че с присъединяване към Първомай ще могат да използват възможностите за благоустрояване на население от си място по Програмата за развитие на селските райони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай