Димитровград си прави химн

Димитровград си прави химн | StandartNews.com

Текстът да засяга миналото и уникалността на града, искат от общината

Димитровград скоро ще си има химн. Общината обяви конкурс за специалната песен, който стартира днес. Експертите от администрацията в Димитровград настояват текстовете да бъдат специално подготвени за химн, като те трябва да засягат миналото, настоящето и бъдещето на Димитровград.

Освен това е много важно да подчертават уникалността на града. Текстовите творби за химна ще се приемат до 31 декември 2016г., като адресът за изпращане е гр. Димитровград, бул. „Г.С.Раковски" №15 или на имейл адрес: [email protected]. Авторът трябва да посочи своето име, възраст, местоживеене, телефон за контакти и електронен адрес. До 15 януари 2017 пък специална комисия ще представи едно предложение за създаване на музика по него и ще го обяви на интернет страницата на община Димитровград, в Съюза на композиторите, Съюза на българските музикални и танцови дейци, както и в националните електронни медии. Музиката към химна е задължително да бъде в нотно изписване за клавир, глас и демо запис, който включва цялостния вариант, който е посочен от комисията.

Три предложения ще бъдат представени до 30 април 2017 г. Предложенията ще могат да бъдат подложени на обществено обсъждане в срок до две седмици. Наградата за този, който се класира за текст на химна ще бъде 1500 лева, а класиралият се за музикалната част на химна ще получи 2000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай