Димитрия остави 3 сираци

Димитрия остави 3 сираци | StandartNews.com

Благоевград. 27-годишната Димитрия Асенова, която луд стрелец простреля без причина на животинския пазар в Гоце Делчев, издъхна в местната болница. 82-годишният Благой Докузов я покоси с един изстрел от пистолет самоделка в гърба. Неадекватният старец стрелял от ранчото си. Димитрия седяла спокойно на каруцата до мъжа си, когато станала мишена на пишман стрелеца. "Въпреки усилията ни, към 18,30 ч в сряда пациентката почина. Куршумът бе засегнал много вътрешни органи - бъбрек, далак, черен дроб и аорта", каза директорът на болницата в Гоце Делчев д-р Мария Радойкова.

Часове след стрелбата Благой бе арестуван. На следващия ден прокуратурата му повдигна обвинение и постанови задържането му за 72 ч. Убиецът е с разклатено здраве, има и психични проблеми. В момента е настанен в благоевградската болница, където го охранява полицията. Прокуратурата ще иска налагане на мярка за неотклонение "домашен арест", тъй като дядото страда от сериозни заболявания и не може да е зад решетките.

Издъхналата Димитрия оставя три деца сираци. Сега за тях ще се грижи съпругът й Дарин Мишев. Семейството живее в незаконния ромски кв. "Кремиковци" край Гърмен. Препитавали се с труд по полето и гората. През лятото берели горски плодове и билки. Всяка есен пък съпругът ходи на гурбет в Гърция. "Как ли ще се оправя сега този мъж? Ужасна трагедия! Отишла с Дарин на пазара, за да продават нещо. А си я прибраха в ковчег!", заяви бившият кмет на съседното село Марчево Розен Марчев. Мъжът на убитата не е търсил до момента финансова помощ от община Гърмен. "Може с решение на общинския съвет да му се отпусне еднократно определена сума, готови сме да помогнем, доколкото ни позволяват възможностите", коментира кметът на Гърмен Минка Капитанова.

Разследващи разкриха, че Благой въобще не е знаел по какво и накъде гърми. "Той е зле със зрението, не вижда на повече от 10 м. Обясненията му са неадекватни, няма отговор на въпроса защо е стрелял. Жена му твърди, че имал навика често да гърми от ранчото си", разказаха криминалисти.

Цяла сутрин в четвъртък близо 50 гневни мъже чакаха патоанатомът да приключи аутопсията, за да приберат тялото на Димитрия и да я погребат. Те се заканиха на убиеца: "Ще утрепем него или наследниците му! Ще го открием, където и да е! Искаме смъртта му, знаем къде живее!". "Не е имало агресия към нашия персонал, държаха се нормално. Нито пък са ни обвинили в нещо. Бяха тук до 13 ч, тогава прибраха тялото и си заминаха", казаха от ръководството на МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев. През цялото време, докато ромите са чакали да приберат трупа, е имало засилено полицейско присъствие в района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай