18:30 ч.

14.09.17

2 мин.

0

0

0

Димитър Николов: Бургас ще увеличи инвестициите в образованието

от редактор |

Димитър Николов: Бургас ще увеличи инвестициите в образованието

Община Бургас планира да направи по-големи инвестиции в образованието. Това каза кметът Димитър Николов при подписването на Колективния трудов договор с представители на синдикалните учителски организации. Той предвижда увеличение на учителските заплати с 15 процента. Преподавателите ще получат по-големите възнаграждения още през октомври, когато се изплащат заплатите за месец септември, обявиха от общината.


Участниците в срещата подчертаха, че Бургас е готов да посрещне първия учебен ден. Текущите ремонти в училищата са приключили. През това лято беше извършена масова реконструкция на спортни площадки и училищни дворове. Тези дейности също са финализирани, заяви Димитър Николов.


В момента се извършват задължителните административни процедури по издаване на сертификати и приемането на обектите.


Въпреки натовареното лято, планираните ремонтни дейности са завършени в срок и учебният процес ще започне нормално.


Новото иновативно училище "Александър Георгиев Коджакафалията" е готово да посрещне първите си възпитаници. Община Бургас продължава да работи по изграждането и на новото училище в квартал "Горно Езерово". Там строителните дейности са в напреднала фаза и се очаква следващата година и то да отвори врати.


Община Бургас обмисля идеи за разширяване и обновяване и на други училища, като проектите за това тепърва ще се разработват.


Кметът Николов пожелава на бургаските деца една успешна учебна година, да натрупат солидни знания и призовава възрастните и родителите да се отнасят с отговорност и разбиране към учебния процес и безопасността на пътя.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент