Девет дела за завод „Миджур”, заведени в Административния съд във Видин

Девет дела за завод „Миджур”, заведени в Административния съд във Видин | StandartNews.com

Видин. За 7 години – от 2007 до 2014, видинският административен съд е гледал 9 дела, свързани с дейността на завода за боеприпаси в село Горни Лом – „Миджур", съобщиха от институцията.

Две дела са били свързани с наказателни постановления, наложени от инспекцията по труда във Видин за неспазване на условията за безопасен труд. С тях са били обжалвани решения на районния съд в Белоградчик. Видинският съд е потвърдил постановленията, с които са предвидени санкции на собствениците на завода от по 10 000 лв. Потвърдена е и глоба от 1500 лв. във връзка с изплащането на допълнителни възнаграждения за продължителна работа. Други от делата са върнати на районния съд в Белоградчик за ново разглеждане заради процесуални нарушения.

В административния съд предстои разглеждането на две нови дела, свързани със злополучния завод. Едното е за глоба от 1000 лв. заради отказ при полицейска проверка на достъп до участъка за утилизация на боеприпаси. Второто е за непредставено съгласие от главна дирекция „Национална полиция" за извършена доставка на мини от Гърция до завода.

Тази сутрин стана ясно, че военнослужещи от модула за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 28 880 – Белене извършат оглед на района на взрива в завода. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай