Детските градини работят по график през август

Детските градини работят по график през август | StandartNews.com

Ново меню влиза в сила от 1 юли в детските ясли в Добрич. То е разработено от специалисти и е съобразено както със сезона и здравословното хранене, така и с хранителните нужди на малчуганите.

В закуската на децата сутрин винаги има мляко - прясно или кисело, а подкрепителната закуска е пресен плод. На обяд се предлагат пилешка, рибна супа, таратор, супа от броколи. а второ малчуганите ще хапват задушена риба със зеленчуци, пилешко месо, огретен и други. Айранът е неизменна част от менюто на малчуганите на обяд и присъства често и в следобедните закуски.

На обяд често десертите си пресни плодове, а в следобедните закуски присъстват сурови зеленчуци и сирене. Всички родители могат подробно да се информират по седмици за менюто на хлапетата си на сайта на общината. Кмеството на страницата си съобщава, че през юли всички детски градини в Добрич ще работят със сборни групи и намалена численост на персонала. Ремонтите и почистването на забавачките ще бъде през август и до 9 септември.

За улеснение на родителите на деца, посещаващи забавачка, на сайта си кметството е публикувало график на ремонтите в градините и всеки родител може да подаде заявление за времето на ремонт детето му да бъде в приемаща градина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай