Детски руски център отваря врати в Бургас

Детски руски център  отваря врати в Бургас | StandartNews.com

Образователен руски център - "Руская школа", ще отвори врати през есента в Бургас. Това заяви специално за "Стандарт" директорът му Илья Анатолиевич Шляховой. Нарасналата руска дяспора в морския град бе предпоставка за откриване на детско учебно заведение с юридически статут на занималня, поясни директорът.

Във връзка с неточна публикация във Фокус-Бургас управляващият мениджер на детското заведение Илья Анатолиевич направи някои разяснение за "Стандарт". Учениците ще бъдат обучавани по руската система на образование от елитни руски преподаватели, някои от които доктори на науките и професори, като проф. Наталия Валентиновна Сафонова, която е бивш зам.-ректор по МО на Тамбовския университет. Месечната такса за обучение ще е 200 евро, като за второ дете тя ще е 160 евро. Намаление ще ползват и социално слабите семейства, като таксата за тях ще се определя индивидуално според доходите им и по споразумение.

Занималнята се създава със средства на частни спонсори. Проявилите интерес до този момент са 60-80 малчугани от 1-6 клас. В края на годината учебното заведение ще бъде посещавано от специална комисия от преподаватели на Руското училище на Посолството на РФ в София, които ще провеждат изпити на децата или т.нар. междинна атестация за преминаване в по-горен клас. Учениците ще получават съответен сертификат за обучение по руските учебни стандарти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай