Детска смърт от 8 етаж потресе Варна

Детска смърт от 8 етаж потресе Варна | StandartNews.com

Съседка е чула рано тази сутрин писъците на децата във варненския квартал "Левски". И е станала неволен свидетел на падането на двете момченца от 8-мия етаж на жилищния блок, съобщава Петел.бг.

Сигналът за драмата е подаден на телефон 112 около 8.00 часа, съобщиха от ОД на МВР-Варна. Говорителят на полицията Ивана Милева заяви, че към настоящия момент криминалистите работят по изясняване на причините и обстоятелството, които са довели до тази трагедия.

„Инцидентът се е случил на ул. „Петър Райчев" във варненския квартал „Левски". На мястото в момента има полиция. Едното дете е починало, другото е с опасност за живота и е настанено в шоковата зала на болница "Света Анна". За сега говорим само за инцидент, изясняват се причините и обстоятелствата. Твърде рано е да се говори за нещо друго", каза Милева, цитирана от "Фокус".

Първоначалната информация бе, че е твърде възможно децата да са изхвърлени от прозореца. Момченцата са на приблизителна възраст 1 година и няколко месеца.

БЛИЦ съобщава, че инцидентът е станал във вход В, а на последния етаж в блока живеело младо семейство, което съвсем скоро се нанесло в апартамента. Половината тераса на техния дом е закрита, а другата половина е открита. Момченцата са паднали от прозореца на закритата част на терасата. Предполага се, че са се покатерили на някаква мебел, залитнали са и са полетели от осмия етаж.

По неофициална информация момченцата са близнаци и се казват Емил и Теодор. Те имат и по-голямо братче на име Виктор. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай