Дете стана стипендиант на общината в Монтана

Дете стана стипендиант на общината в Монтана | StandartNews.com

Дарен Гоцак е талант в областта на пеенето и пианото

Деветгодишният ученик от основното училище „Иван Вазов" в Монтана Дарен Гоцак е новият стипендиант на общината в Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Той получава най-високата парична премия, която общината дава за развитие на таланти в областта на науката, изкуството и спорта.

Дарен Гоцак е изявен талант в областта на вокалното пеене. Възпитаник е на вокалното студио „Детски смях" на вокалната педагожка Миглена Георгиева.На 6 години той получава трета награда за песен от международния конкурс „Лачени обувки" в Берковица. На единадесетия национален конкурс „Орфеева дарба" е отличен със златен медал за изпълнение на пиано на пиесите на Клод Дебюси „Малкото негърче" и на Парашкев Хаджиев – „Мазурка". Негов учител по пиано е Ирина Николаевна от Берковица. Дарен е лауреат и на международни фестивали в София, Македония, Русия. Член е на клуба на успелите деца в България и на фондацията „Димитър Бербатов".

През юни Дарен Гоцак ще представи България на международния фестивал „ERROKIDS" в Италия. Той ще участва в песенния и инструменталния раздел на фестивала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай