Дете се изгори в огромен фритюрник

Дете се изгори в  огромен фритюрник | StandartNews.com

Жестока трагедия се разигра по време на панаир в поморийското село Габерово. Огромен фритюрник с врящо олио от сергия за мекици се изсипа върху краченцата на 8-годишно момиченце, съобщи "Флагман". Семейството на детето изпаднало в шок от писъците му от болка.

Момиченцето беше прието днес по обед с втора степен изгаряния по двата крака в Спешното отделение на УМБАЛ-Бургас. Раните му са обработени, но предвид тежката степен на пораженията е взето решение то да бъде транспортирано в Клиниката по изгаряния във Варна.

В неделния ден бил съборът в селото, посветен на Светите Седмочисленици, на който имало и панаир. Около 12 часа, момиченцето се наредило на опашката на сергия в която приготвяли понички в сгорещено олио. Неясно кой обаче в блъсканицата преобърнал огромния фритюрник и сгорещеното олио заляло детето.

По-късно стана ясно, че силен вятър е съборил чадъра над сергията. При падането му той бутнал тавата с горещото олио върху момиченцето.

Трагедията за родителите е голяма, казаха приятели на семейството пред Флагман. В Спешното отделение на УМБАЛ Бургас са направили всичко за стабилизиране на състоянието на малката пациентка преди линейката да тръгне за Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай