Депутатът Страхил Ангелов помага на Любомира за кредита

Депутатът Страхил Ангелов помага на Любомира за кредита | StandartNews.com

Благоевград. Депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов е готов да помогне финансово за кредита на 22-годишната благоевградчанка Любомира Стоянова.

Народният представител се трогна от съдбата на младата майка, която има син на година и девет месеца, но двамата могат да останат всеки момент без дом. Жената загубила преди 2 години баща си, но наследила огромни дългове на покойния си родител към банки. Тя и 16-г. й брат имат непосилен кредит от над 70 000 лева към Банка ДСК, за който е ипотекирано жилището им.

В сряда депутатът пристигна спешно в Благоевград и се срещна с Любомира, за да научи всичко за нея и проблемите й с банковите институции.

„Ще направя всичко възможно, за да не й вземат апартамента. Учудвам се, че не са й дали всички документи по въпросния кредит. Много лесно е наследила дълга на баща си, но се оказва мисия невъзможна да й предадат необходимите книжа", каза народният представител. Той се съмнява, че е отпуснат нередовен заем на баща й, който работел като таксиметров шофьор и водач на линейка.

Според Ангелов панелният апартамент в никакъв случай не струва 70 000 лева. „Възможно е да са нарушени някои правила на банката. Защо са отпуснати толкова пари, а не е направена застраховка живот?! Ще искам от ръководството на Банка ДСК да провери случая. С него вече се занимава частният съдебен изпълнител Милица Велева. Бяхме в кантората й, но я нямаше, служителката ни обясни, че няма как да ни даде копия на документите. Обадих се на правосъдния министър, за да искам съдействие", обясни той.

Ангелов и Любомира отидоха и до клона на Банка ДСК в Благоевград. Там им обясниха, че кредитът е продаден от банката на „ОТП Факторинг" ЕАД и нямат документи, а архивът се съхранява в столицата. Двмата стигнаха и до това дружество, но пак удариха на камък опитите им да се сдобият с документите.

„Искам да плащам вноските по кредита, но първо желая да се запозная с всички книжа", каза депутатът. Служителят обясни, че вече са дали каквото имат на Любомира – справка за сумите, които им дължи, както и общите условия на договора.

„Ние нямаме докуенти за движението по сметката и колко пари е платил бащата на Любомира, те са в банката", върна топката обратно към ДСК финансистът от „ОТП Факторинг".

„Виждате аз в какъв омагьосан кръг се въртя. А какво остава за тази млада и беззащитна жена? Поел съм ангажимент да помогна и няма да позволя да й вземат жилището. Става въпрос за достойно съществуване на Любомира, сина й и брат й", допълни Страхил Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай