Депутат с отворено писмо до кмета на Сливен заради по-високите данъци

Депутат с отворено писмо до кмета на Сливен заради по-високите данъци | StandartNews.com

Депутатът от ПФ Петър Петров и негов съратници от НФСБ излязоха с отворено писмо до кмета на Сливен Стефан Радев. "Във връзка с ваше изявление относно трагичното състояние на финансите на община Сливен, което сте заварили, също така и произтичащо от него предложение за увеличение на данък сгради, такса смет и данък МПС, в качеството си на граждани искаме да получим отговор на следните въпроси: Ще потърсите ли отговорност за натрупаните задължения и законността на проведените обществени поръчки? Според вас реална ли е цената на сметосъбирането и сметоизвозването в момента, каква е събираемостта на местните данъци, събират ли се данъци от квартал "Надежда", за чия сметка се извършва сметосъбирането и сметоизвозването от незаконни сгради и имоти, законен ли е начинът за определяне на такса смет, който се прилага в момента и не се ли нарушават съдебни решения по въпроса във връзка с вашето искане да се увеличат данък сгради и МПС възниква въпросът как се поддържа уличната инфраструктура", се казва в него.

"Настояваме за вашия писмен отговор, спазвайки вашите предизборни обещания за разумно и прозрачно управление на община Сливен, пишат депутатът Петър Петров. Доброслав Иванов, който е областен координатор на НФСБ, Йордан Чолаков, председател на гражданско обединение за Сливен и други.

В началото на седмицата кметът Стефан Радев обяви, че е направил предложение за увеличение на данък сгради и такса смет в размер на 50-60%, а на данък МПС между 10 и 15%. В понеделник сутринта е планирана обществена дискусия по новия бюджет на Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай