Депутат осигури на Люба документите по кредита на покойния й баща

Депутат осигури на Люба документите по кредита на покойния й баща | StandartNews.com

Благоевград. Когато не можеш сам да постигнеш пробив в преговорите с банковата система, не чакаш неволята, а търсиш помощ. 22-годишната благоевградчанка Любомира Стоянова я намери в лицето на депутата от Коалиция за България Страхил Ангелов и на адвоката Върбан Върбанов. Тя напразно се мъчеше цели 8 месеца да се сдобие с всички документи по взетия от покойния й баща кредит от Банка ДСК. В сряда обаче „чудото" стана.

„Благодарение на г-н Ангелов и г-н Върбанов от банката ми дадоха разплащателната сметка. Частният съдебен изпълнител Милица Велева до края на деня ще ми предаде копия на всички останали книжа. Адвокатът ги провери и описа, така че няма как да ме излъжат този път", заяви Любомира.

Народният представител научи преди време за нелеката съдба на младата майка, която има син на година и девет месеца, но двамата могат да останат всеки момент без дом. Жената загубила преди 2 години баща си, който до последно работел като шофьор на линейка. Наследила огромни дългове на покойния си родител към банки. Тя и 16-годишният й брат имат непосилен кредит от над 70 000 лева към Банка ДСК, за който е ипотекирано жилището им.

Миналата сряда депутатът пак бе в Благоевград и се срещна с Любомира, за да научи всичко за нея и проблемите й с банковите институции. „Ще направя всичко възможно, за да не й вземат апартамента. Имам съмнения, че е отпуснат нередовен заем на баща й", каза тогава Ангелов. Той ще търси отговори на въпросите в централата на банката в София, както и в седалището на „ОТП Факторинг" ЕАД в столицата, тъй като кредитът е продаден от банката на това дружество.„Искам да плащам вноските по кредита, но първо желая да се запозная с всички книжа", категоричен е депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай