Депутат и губернатор играха табла благотворително

Депутат и губернатор играха табла благотворително | StandartNews.com

Турнирът е в подкрепа на две болни деца от Разград

Благотворителен турнир на табла, в подкрепа на две болни деца от Разград изправи един срещу друг депутат и областен управител. Двамата политици, които са съпартийци от ГЕРБ, носят и еднаквата фамилия Василев. Жребият отреди народният избраник доктор Валентин Василев и областният управител Петър Василев да премерят силите си още в първия кръг, по регламент, който предвижда победа за този, който бие 3 от 5. В първия им двубой късметлийските зарове бяха в полза на губернатора.

Турнирът се организира от местен бизнесмен, който е поел инициативата за акцията в полза на двете страдащи семейства. Регламентът не предвижда точна сума за включване, но се очаква даренията от отделните играчи да са в рамките между 20 и 150 лева. 18 фирми от града вече са внесли средства в дарителския фонд.

Децата за които се събират помощите страдат от церебрална парализа и мускулна атрофия. По молба на техните родители имената им ще останат в тайна, съобщи шефката на отдел „Закрила на детето" в Разград Глория Костова, която заедно с колегите си е извършила социалната оценка и е предложила на инициаторите бенефициентите за подпомагане.
Понеже организаторите очакват до края на състезанието атмосферата да се нажежи, предварително са заложили в регламента глоби за ругатни, отправяни по време на турнира. Така всяка пиперлива фраза, изпусната от табладжиите или от кибиците в залата, ще се наказва с 5 лева, обясни организаторът Киро Кирев.

Първата знакова среща между политическите мъже от управляващата партия мина без остри думи и санкции не бяха налагани. Сред публиката в залата бяха и две от звездите на „Лудогорец". Кишада и Вандерсон наблюдаваха с интерес табладжийските страсти, без да се изкушават от участие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай