15:33 ч.

20.12.13

1 мин.

579

0

0

Даскалово с допълнителното водоснабдяване и ново баскетболно игрище

от Ирина Ангелова |

Даскалово с допълнителното водоснабдяване и ново баскетболно игрище
Снимка: Булфото, архив

Кърджали. С две нови придобивки се сдобиха жителите на село Даскалово преди празниците. Кметът на община Черноочене Айдън Осман откри официално допълнителното водоснабдяване и новото баскетболно игрище.


„Досега водоснабдяването на селото се извършваше по гравитачен път от естествен извор и плитки дренажни съоръжения и затова нямаше нужните експлоатационни ресурси. Често при дъжд и сняг водата помътняваше", коментира Айдън Осман.


След направено проучване е разработен проект за допълнително водоснабдяване на селото. Извършени са строително-монтажни дейности, свързани с каптиране на извора „Буюк кая", изградени са черпателен резервоар, помпена станция, санитарно-охранителна зона, напорен резервоар и тласкател. След тези подобрения вече се подава около 40-60 кубика вода на денонощие. Проектът е финансиран от общинския бюджет.


Заедно с решаване на проблема с водоснабдяването в с. Даскалово е направено и ново баскетболно игрище с проект по Програмата за развитие на селските райони.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент