Дърво уби работник в Родопите

Дърво уби работник в Родопите | StandartNews.com

Благоевград. 39-годишен мъж загина на място при добив на дърва в гората над гърменското село Горно Дряново. Трагичният инцидент е станал около 12,00 часа в сряда в местността Рога в Родопите. Веднага към мястото са тръгнали екипи на полицията и на Спешен център.

Медиците само констатирали смъртта на Ибрахим П. от Горно Дряново. Той издъхнал на място. „Момчето работи в частна фирма за добив на дървесина. Рязало вече отсечено дърво, но върху него се стоварило друго, което било подкъртено от вятъра. Явно не са забелязали дървото-убиец, че е готово да рухне", заяви кметът на селото Шукри Османчев.

Ибрахим е семеен, има две малки деца – син и дъщеря. По случая е образувано досъдебно производство. „Сезирани сме за случая, наши служители са на място, за да проверят как се е стигнало да трудовата злополука", каза шефката на Областната инпекция по труда в Благоевград Юлия Янчева.

Почти по същото време изплашена кобила едва не уби на място 78-годишния си стопанин на черен път над квартал „Ораново" в Симитли. Старият мъж паднал от четириногото и се потрошил. Транспортиран е в Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград с мозъчен хематов и с фрактури на ребра и таз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай