Дърво падна на алеята до плажа във Варна

Дърво падна на алеята до плажа във Варна | StandartNews.com

Варна. Дърво рухна направо по крайбрежната алея до Рибарския плаж във Варна. По чудо няма жертви, като се има предвид, че в пика на сезона тази част е най-многолюдна.

Дървото е паднало от неукрепената част на ската, който иначе е обезопасен напълно от Рибарското селище до „Рапонги" по мащабния проект „Алея Първа" на „Холдинг Варна".

В буферната зона още няколко такива дървета са пред падане и от общинския отдел „Озеленяване" трябва да направят оглед и да вземат спешни мерки, докато не е станало късно, предупреди Андрей Василев, търговски пълномошник на фирмата –концесионер на плажа "Лазурен бряг 91".

При по-силен вятър, какъвто духаше във Варна в понеделник, и при изсушена и ронлива почва на неукрепения скат има опасност още дърветата да изпопадат.

На пъпа на Варна падна и част от мазилка и изпотроши автомобил. Инцидентът стана по обяд в понеделник. Откърти се голямо парче от фасадата на къща на ул.Преслав" 43 срещу сградата на областна администрация и счупи предното стъкло и изкриви ламарината на паркирани долу автомобил.

Пострадали хора няма, потвърдиха от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай