Данъчни раздават краставици

Данъчни раздават краставици | StandartNews.com

Близо три тона краставици раздадоха бургаските данъчни на социални домове в региона. Те са внос от Гърция и са били конфискувани след разкрита схема за измама, съобщиха от НАП. Териториалната дирекция на агенцията в Бургас е предала 2700 кг краставици на социалния патронаж към общината. От там те ще бъдат разпределени в различни социални домове и заведения.

Стоката е иззета при проверка на инспектори от дирекция "Фискален контрол" на обявеното в документите място на разтоварване. След наложени обезпечители мерки за неявяване на получателя и проверка по документите се е установила измамна схема, при която вносителят използва данни на фирма, която няма отношение към извършения внос. На нарушителя е съставен акт и за случая е уведомена прокуратурата.

"Контролът на внасяните от ЕС стоки, определени от Националната агенция за приходи като рискови, е една от мерките за защита на българските производители. В списъка на хранителните продукти, подлежащи на фискален контрол, са включени и яйцата", уточниха от приходното ведомство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай