Читалището в Гоце Делчев достъпно за хора с увреждания

Читалището в Гоце Делчев достъпно за хора с увреждания | StandartNews.com

Благоевград. Народно читалище „Просвета – 1865" в Гоце Делчев вече е достъпно за хора с увреждания. Това стана след осъществяването на проект. Договорът за финансиране бе сключен с Агенцията за хора с увреждания. Той бе на стойност 40 000 лева за доставка и монтаж на външен пътнически асансьор. С изпълнението на проекта се цели интегриране на хората с увреждания в културния живот на община Гоце Делчев и осигуряване на равни възможности за пълноценното им участие в обществения живот.

Откриването на новата придобивка бе съпроводено с водосвет за здраве. „В последните две години е направено много за промяна на архитектурната среда в града и осигуряване на по-добър достъп на хора с увреждания. Благодарение на спечелени и реализирани проекти на община Гоце Делчев, във всички училища в града има изградени рампи или платформи за лицата с увреждания", каза кметът Владимир Москов.

През 2007 г. се реализира проект за „Равен достъп до информация – създаване на условия за достъп до библиотечните фондове на хора със зрителни увреждания", чрез който бе закупен компютър и специализиран софтуер за хора със зрителни увреждания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай