13:00 ч.

11.04.17

1 мин.

0

0

0

Чистят общинските язовири в Разлог, слагат нови табели

от Владимир Симеонов |

Чистят общинските язовири в Разлог, слагат нови табели

Община Разлог провежда поредна акция по почистването и обезопасяването на язовирните стени на общинските язовири. Специалисти трябва да прегледат всички водоеми, за които грижите са на местната власт. Проверяват се и всички съоръжения към тях, за да се установи дали са в изправност. Процедурата е ежегодна и се извършва през няколко месеца от община Разлог. Предстои подмяната на указателните табели за забрана къпането и плуването в язовирите, както и поставянето на нови табели на местата, където те са откраднати. Общинското ръководство и кметовете на населените места следят постоянно нивото и притока на вода в язовирите.


Продължават и регулярните проверки от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор за безопасната експлоатация на язовирните стени и съоръженията към тях. „Засега всички съоръжения са изрядни, работят и преливници, и изпускатели. Но ще направим обстоен оглед на всички водоеми, за които носим отговорност. Проблем е, че много от указателните табели се чупят от недобросъвестни лица, други пък са откраднати. ЍЍВсяка година поръчваме нови табели", коментира кметът на община Разлог – Красимир Герчев. Миналия месец той идаде и заповед за забрана на плуването и къпането в хидротехнически съоръжения, реки и язовири.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент