"Чисти сърца" с великденски концерт

"Чисти сърца" с великденски концерт | StandartNews.com

С концерт възпитаниците на Младежкия православен център "Чисти сърца" към храма "Св. Висарион Смоленски" отбелязаха Светлата Великденска седмица. За първи тази година детският хор "Чисти сърца" изнесе самостоятелен концерт от 12 църковни песнопения заедно с рецитал на деца от групите по вероучение.

Гостите в храма бяха развълнувани от тригласното пеене на малките певци. Две момичета от клуба "Деца журналисти" към "Чисти сърца" направиха рецитал на авторски стих и есе. 17-годишната Ангелина Тихомирова прочете стиха си "Бог е любов", а седмокласничката Гергана Николова представи пред публиката награденото от Патриаршията есе "Светлината на Възкресението".

Ученичката от гимназията за преподаване на чужди езици "Иван Вазов" в Смолян спечели трета награда в групата от 5 до 8 клас в конкурса "Възкресение Христово". На Светли четвъртък децата от "Чисти сърца", родители и гости бяха поздравени от отец Димитър Михайлов, служещ в храм "Св. Висарион Смоленски". Той подчерта, че вижда духовен ръст в развитието на децата в църквата, пожела им да укрепват във вярата, да носят винаги в сърцата си Христовата светлина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай