ЧЕЗ: Квартали на София остават без ток за час

ЧЕЗ: Квартали на София остават без ток за час | StandartNews.com

Без електрозахранване за един час ще останат столичните квартали „Младост I", „Младост II" , „Мусагеница", „Дървеница" и „Студентски град". Това съобщи пред „Фокус" Васил Василев, ръководител „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България АД.

Причината за спирането на електрозахранването е, че предстои изключване на далекопровод от 110 kV на енергийния електросистемен оператор, заради паднало върху него дърво.

„С цел обезопасяване по време на отрязването на дървото, електрозахранването на тези квартали ще бъде спряно за един час", добави Василев.

Все още не е ясно в колко часа точно ще бъде изключено електрозахранването. 

Паднали дървета и клони са нанесли множество щети в различни части на страната. Има скъсани проводници, а на места има и счупени стълбове, обясни Василев.

„За София най-тежка беше ситуацията в района на кварталите „Княжево", „Овча купел", „Драгалевци", „Бояна", „Киноцентър", „Долни Богров", посочи Василев и добави: „За територията на ЧЕЗ, извън София пораженията бяха по-сериозни в Община Дупница - Сапарева баня, Паничище, Рилския манастир и в София област в населените места Елин Пелин, Своге, Самоков".

Допълнителни аварийни екипи са мобилизирани от ЧЕЗ, обясни Василев.

„За територията на град София към настоящия момент работят около 40 аварийни екипа, оборудвани с високо проходима техника и всички необходими инструменти. За цялата територия на ЧЕЗ екипите са около 100", каза още Василев. Той поясни, че ситуацията вече е овладяна в повечето населени места и нормалното електрозахранване на клиентите е възстановено.

„Към настоящия момент за цялата територия имаме около 4 000 клиента без електрозахранване", допълни ръководителят на „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай