Четирима младежи загинаха при сблъсък с цистерна

Четирима младежи загинаха при сблъсък с цистерна | StandartNews.com

Бургас. Четирима ученици загинаха при зверски сблъсък в цистерна с вода между карнобатските села Аспарухово и Сърнево. Всичките са пътували в "БМВ", а 17-годишният шофьор Георги Костадинов нямал книжка. Останалите също са тийнейджъри между 16 и 18-годишни.

Катастрофата е станала около 6,20 ч. на прав участък от пътя. С над 130 км/ч. неопитният Георги изгубил контрол над управлението на автомобила и се е забил в стационарна водоноска, намираща се край левия банкет на пътя, от която поливали лозовите масиви наоколо. Всички пътуващи в немския автомобил са били без предпазни колани и са загинали на място.

Младежите са се връщали след дискотека. Елена Георгиева, Божидар Недев и Николай Кънев са от Бургас, те са били на гости при свои роднини за ваканцията. Шофьорът Георги пък е ученик в Карнобат и живее в близкото село Сърнево. Той откраднал мощното "БМВ" от баща си часове по-рано.

Жителите на близките села са ужасени от гледката на размазаните тела, които се е наложило да бъдат вадени с флекс от пожарникарите. Близките на четиримата младежи веднага отишли на мястото, щом разбрали за катастрофата. Те ридаели неистово "Къде е внучето ми, къде е детето ми", разказаха потресените очевидци. Бащата на непълнолетния шофьор Георги, който е със същото име, припаднал при гледката. Мъжът си скубел косите и не можел да си намери място. Наложило се да го откарат с линейка в болница и е на силни успокоителни. Пазачът на близкия лозов масив пръв е подал сигнал на 112 за инцидента. "Всяко лято идваха тук, бяха изключителни деца. Много ни помагаха. Мъката е огромна", вайкаха се потресените жители на двете села.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай