Чертаят паркоместа за „синя зона" в Сандански

Чертаят паркоместа за „синя зона" в Сандански | StandartNews.com

Пред всеки блок по три места за хора с ограничена двигателна възможност

Община Сандански и полицията в града цял ден днес за времето от 08,00 до 17,00 часа ще извършват разчертаване на паркови места за „синя зона". Тази дейност ще е на улиците „Борис Сарафов", „Места", „Серес", „Малешевска" и „Перун".
От кметството призоваха собствениците на моторни превозни средства да не паркират или да преместят паркиралите вече автомобили от тези улици в горепосочения часови диапазон.

Решението за въвеждане на платеното паркиране бе взето миналата година от общинските съветници. „Това ще стане плавно, внимателно и в режим на бързи корекции на неизбежните грешки, тъй като за нашия град това е нещо ново", твърдят местни парламентаристи. Цените, които ще заплащат гражданите, са съобразени с аналогичните в сродни по големина градове в област Благоевград. Тарифите са 1 лев на час и 30 лв. месечен абонамент за място в централната градска част. Специално внимание се отделя на хората с ограничена двигателна възможност, които управляват МПС. Пред всеки жилищен блок в града задължително ще има по 2 места за паркиране за тях, както и едно резервно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай