Черна седмица по пътищата на Кърджалийско

Черна седмица по пътищата на Кърджалийско  | StandartNews.com

Кърджали. За денонощие трима души станаха жертва на автомобилни произшествия в Кърджалийско.

81-годишна жена в Кърджали почина, след като бе затисната от портална врата, съобщава Кърджали bg.vesti. Инцидентът е станал във вторник около 10 часа. Старицата вървяла по тротоара на ул.„Язовирска" в кв.„Студен кладенец", когато изведнъж е ударена от паднала желязна врата. Причината е маневра на камион. 70- годишният водач на товарната кола бута колона и в този момент вратата пада върху пешеходката. Пострадалата е транспортирана до болницата с тежки наранявания, където по-късно е починала. По случая е образувано досъдебно производство. Черната седмица започна в ранния следобед в понеделник, когато при сблъсък на две коли е прегазен невинен 49 –годишен пешеходец на разклона за село Седлари и път Е- 85. Пострадалият е транспортиран в ЦСМП Кърджали и по-късно почива. Водачите са изпробвани за алкохол. Започнато е досъдебно производство, виновният водач е бил задържан за срок до 24 часа.

Третата жертва е 24-годишен младеж, който загина след удар на „Мазда" в електрически стълб на бул."Беломорски" в Кърджали в 4 часа сутринта на 29 юли. Причината за тежката катастрофа е шофиране с несъобразена скорост.
Преди дни областният управител Бисер Николов свика Кризисния щаб, на който бяха обсъдени спешни мерки за недопускане условия за пътнотранспортни произшествия и гарантиране безопасността на гражданите в Кърджали и района. Бе подчертано, че увеличеният трафик през ГКПП „Маказа – Нимфея" се отразява пряко върху движението по бул. „Беломорски" и ул.„Първи май" в областния град.

Кризисният щаб взе решение до 15 август т.г. хоризонталната маркировка, очертаваща пешеходните пътеки, да бъде възстановена, а от ОПУ Кърджали да проучат възможностите за повдигане на пешеходни пътеки и монтаж на конзоли със светофарни секции, изобразяващи светла бягаща човешка фигура на тъмен фон. На заседанието стана известно и че на ул.„Първи май" по проект ще бъде поставена полицейска камера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай