Чакат становище на ДНСК за незаконните постройки на ромите

Чакат становище на ДНСК за незаконните постройки на ромите | StandartNews.com

Очаква се бързо становище на Дирекцията за национален строителен контрол до края на деня за незаконните постройки в квартал "Кремиковци" в Гърмен. Това обявиха след срещата си областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и кметът на общината Минка Капитанова.

"Възложени са задачи на отговорните институции, така че да постъпят законосъобразни становища за решенията, които трябва да бъдат взети относно този проблем", каза губернаторът. Кметът увери, че ще се направи оглед на постройките, които трябва да бъдат премахнати и да се оцени стойността на действията на фирмата - изпълнител. Проблемът датира от много години, уточни тя. "Имало е становище на ДНСК. Вече е изтекъл срокът за доброволно събаряне на постройките. Служители на дирекцията ще трябва отново да направят оглед на място, да се съставят актове, след което ще трябва да изчакаме законовия срок, в който хората могат да обжалват процедурата", разкри Минка Капитанова.

Земите са били частна собственост, но са дадени на общината. Собствениците са обжалвали това в продължение на години, но не са получили адекватен отговор. „Смятам, че кметът преди мен е тръгнал в погрешна посока. Ако се е започнало събарянето на незаконните постройки, когато е трябвало, този проблем нямаше да бъде толкова сериозен сега", категорична е Капитанова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай