Бюджетът на Благоевград е над 60 милиона лева

Бюджетът на Благоевград е над 60 милиона лева | StandartNews.com

На първото си заседание за тази година общинските съветници ще разгледат предложение на приемане на бюджета на община Благоевград. И през 2015 година продължава тенденцията от последните 4 години за увеличаване на финансовата рамка.

Проектобюджетът на Благоевград възлиза на 60 901 805 лв., като уточненият бюджет е 54 991 225 лв., а очакваните трансфери от Министерски съвет и Министерство на финансите са 5 910 580 лв. Освен това местните парламентаристи ще гласуват на 30 януари и Плана за финансиране на капиталовите разходи за 2015 г., както и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности на общината за периода 2015-2017 г. След измененията на Закона за местните данъци и такси ОбС – Благоевград ще гласува изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината. С гласуваното изменение ще се даде право плащането на местните налози да стартира от 1 февруари 2015 г., а не от 1 март. По този начин гражданите ще могат да ползват 5% отстъпка от дължимата сума. Промени ще бъдат гласувани и в Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред. Те касаят „Синята зона" на паркиране в общината, като се очаква ОбС да гласува нейното уплътняване и да регулира платеното паркиране чрез SMS-и.

Благоевградските общински съветници ще разгледат и предложение за удължаване срока на договорите на управителите на две общински дружества. Това са Васил Атанасов на „Паркинги и гаражи – Благоевград" ЕООД и Юрий Воев на „Пазари" ЕООД. Очаква се да бъде гласувано и изменение на общата численост и структурата на администрацията на кмета Атанас Камбитов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай