Буйната река Струма стресна рафтърите

Буйната река Струма стресна рафтърите | StandartNews.com

Безопасността на хората е най-важна, заяви шефът на „Х – Клуб" Станимир Станимиров

Пълноводната и мътна след поройните дъждове река Струма не попречи на откриването на сезона на рафтинга край Симитли. Но пък не позволи да се правят спускания по бързеите и да се вдигне адреналинът на търсачите на силни усещания. Заради лошото време в събота сутринта се направиха само демонстративни спускания по така нареченото „семейно трасе", което обаче няма нищо общо с екстремните преживявания по маршрута, който е един от най-добрите в страната ни.

"За нас най-важна е сигурността на хората. Имахме много резервации от цялата страна, но преценихме, че е по-добре да изчакаме времето да се оправи и нивото на реката малко да се понижи. Ние иначе сме тук и сме готови да предложим на всички незабравими изживявания. Откриването на сезона е факт, готови сме да работим на пълни обороти", заяви Станимир Станимиров, председател на рафтинг център "Х - Клуб" край Симитли. Той уточни, че до края на този месец всеки може да ползва отстъпка от 20% от цената, която е 50 лева. На събитието присъства и кметът на общината Апостол Апостолов.

Мрачното време не попречи на децата от цялата община да се съберат край реката, за да се порадват на атракциите във въжения парк – катериха се по мрежи, дървени парапети, автомобилни гуми и железни стълбове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай