Бутилка с метан избухна в газстанция в Разград

Бутилка с метан избухна в газстанция в Разград | StandartNews.com

Бутилка с метан е избухнала в газстанция в Разград. Взривът е станал в сряда привечер на площадката на фирма „Социалинвест" до село ророище. Няма пострадали хора, но разрушенията са сериозни. За инцидента алармира на фейсбук страницата си Божинел Христов, чиято фирма „Агроспектър" се намира на метри от аварията. Два дни след случилото се няма официално съобщение от МВР.

Бутилката с метан избухнала върху плаотформата на току-що пристигнал камион, пълен с метан. Повреденият 20 килограмов съд излетял от платформата, пробил бетонната стена на близкия трафопост, прелетял 400 метра над шосето и се разбил в съседната кариера. Само чудо е спасило работника,у който в това време разтоварвал бутилките. Той бил изхвърлен от ударната вълна на далеч от камиона и падането върху оградната мрежа го спасило от тежко нараняване. Напълно разрушена е кабината на камиона, натоварен с опасните бутилки.

Това е втората селиозна авария на газстнация, собственост на разградската фирма „Социалинвест". През август 2012 година искра подпали цистерна с газ на площадката за зареждане с пропан бутан в Разград. От взрива там загинаха двама души, двама бяха тежко ранени, а близо дененощие огнеборците се бориха да спрат пожара, който заплашваше да обхване най-големият жилищен квартал в Разград. Разследването установи много нарушения на правилата за безопаесност на авариралата площадка. Ръководителят на обекта получи 5 годишна ефективна присъда, но други виновни за трагедията не бяха посочени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай