Буря затвори училището в Кермен

Буря затвори училището в Кермен | StandartNews.com

Силна буря затвори училището в Кермен. Повечето прозорци на сградата са счупени, поради което в петък е обявен неучебен ден, заяви пред "Стандарт" кметът на градчето Живко Жечев.

На много места в Кермен има изкоренени големи дървета. Страшната буря се разрази около 19,30 часа на 14 април, каза кметът. Още в петък сутринта той започна мероприятия по премахване на щетите. В Кермен пристигна екип на община Сливен, който да направи оглед и да извърши необходимото обезопасяване. Ремонтират се прозорците на училището, за да може в понеделник децата да са на школо, казаха от общината. Снежана Кънева, която е началник отдел "Сигурност и управление при кризи" съобщи, че падналото количество дъжд е 14 л/кв.м. В селата Николаево, Скобелево и Младово е спрял токът по време на бурята.

По същото време Ямбол бе ударен от силна градушка. На много места в града паднаха стълбове на ЕВН, което прекъсна електричеството. В Ямбол има и много счупени дървета. Тревата беше като пресована, хвърчаха комарници от прозорците, а улицата беше побеляла, казаха жители от центъра на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай