Бургаският кмет на крака при столетницата баба Дойка

Бургаският кмет на крака при столетницата баба Дойка | StandartNews.com

Градоначалникът подари на рожденичката икона на Св. Николай

Бургаският кмет Димитър Николов бе специален гост на 100-годишния юбилей на баба Дойка Ялъмова. Градоначалникът се появи в дома й в кв. "Победа" с огромен букет и специален подарък - икона на Св. Николай. „Да си жива и здрава, спокойна и с бодър дух още дълги години! Да се радваш на деца, внуци и правнуци", пожела градоначалникът на рожденичкта. Трогната и видимо изненадана от неочаквания гост, възрастната жена го посрещна с думите: „Сто години жив кмет не съм виждала".

Тя ориса градоначалника да стигне нейните години, а когато го ядосват душманите да си пее.
Баба Дойка е единствената бургаска столетница за тази година. На стотния си рожден ден тя се радва на добро здраве и бистър ум, заобиколена от близките си хора. През целия си съзнателен живот старицата спазва железен ритуал - всеки петък от седмицата прекарва в пост и молитви.

Тя остава вдовица на 33-годишна възраст и сама отглежда 5-те си деца - трима синове и две дъщери. Сега голямата й радост са 7 внука и 10 правнучета, с които се гордее.

На раздяла с градоначалника, баба Дойка получи и още един неочакван подарък. Кметът Николов пое ангажимент до дни да бъде изградена чисто нова ограда в дома на семейство Ялъмови.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай