Бургаски данъчни събраха 4 млн лв. по телефона

Бургаски данъчни събраха 4 млн лв. по телефона | StandartNews.com

Близо 4 млн. лева събраха данъчните в Бургас по телефона от длъжници. Светкавичната акция "ало-ало" е проведена през изминалия август и сумите вече са внесени в бюджета. При масираната телефонна кампания, хората на НАП в морския град са провели над 1200 телефонни разговора, отчетоха от приходното ведомство.

Общо 1275 длъжници са платили борчовете си, след позвъняването. Всеки един от тях е натрупал просрочени публични задължения в размер до 5 000 лева. Други 113 длъжници пък са получили уведомителни писма, че ако не предприемат действия за погасяване на задълженията си, НАП ще пристъпи към публична продажба на обезпечено вече тяхно имущество.
21 фирми са отказали да платят дълговете си към държавата, заради което са останали без касовите обороти. От тях данъчните са иззели принудително общо 220 000 лева. Става дума за лица и търговски обекти, които извършват дейности и акумулират немалки приходи, уточниха инспекторите.

„Действията ни са във връзка с повишаване приходите от просрочени публични вземания. Редуваме меки и твърди способи, главната ни цел обаче е да стимулираме активно поведение от страна на длъжниците с оглед погасяване на дълга преди предприемане на действия по обезпечаване и принудително събиране", коментира директорът на дирекция „Събиране" в ТД на НАП Бургас Светослав Синков.

В офисите на териториалната структура в Сливен и Ямбол вече работят и приемни за обслужване на клиенти с постоянно дежурство на публичен изпълнител, съобщиха още от приходното ведомство в Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай