Бургаска болница търси спешно кръв за родилка

Бургаска болница търси спешно кръв за родилка | StandartNews.com

Бургас. Бургаската частна болница "Черноморска" спешно търси кръв от рядката група АВ положителна, заради родилка в критично състояние. Пациентката е 24-годишна жена от Средец с тежък и опасен кръвоизлив. Тя е била приета по спешност на 10 ноември в болницата. Направените изследвания са установили, че родилката е получила най-тежкото усложнение в акушерството и гинекологията – пълно преждевременно отлепване на плацентата. Едновременно с това тя е развила коварния ДИК синдром, съобщиха лекарите.

Медицината няма отговор за причините, които отключват синдрома, но състоянието е животозастрашаващо. Кръвта не може да се съсирва, а в същото време се увреждат и вътрешните органи докато спрат да работят.

Във вторник сутринта в болницата в МБАЛ "Черноморска" са пристигнали републикански консултанти по акушерство, гинекология и анестезиология и интензивно лечение от МФ на Тракийския университет в Стара Загора и от УМБАЛ „Ст. Киркович".

"На пациентката е извършено оперативно родоразрешение по спешност. Влети са й 16 сака плазма. Количествата кръв в Бургас, Сливен и Ямбол от постъпването й в болницата вече са изчерпани. Последните 10 сака кръв от Стара Загора са изпратени.

Призоваваме всеки желаещ да помогне, да дари кръв в Кръвния център в Бургас. Родилката е с кръвна група АВ положителен резус фактор", съобщиха от болницата.

Лекарите се борят за живота на родилката повече от 24 часа, но състоянието на младата жена остава критично.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай