Бургас с нова онкополиклиника

Бургас с нова онкополиклиника | StandartNews.com

Бургас. Нова специализирана онкополиклиника отвори врати в Бургас. Здравното заведение е финансирано със средства на "Комплексен онкологичен център - Бургас" ЕООД и Община Бургас. В поликлиниката ще се прилагат най-съвременните методи за профилактика, диагностициране и лечение на онкоболни пациенти.

Важна част от нея е хосписът за наблюдение и поддържащо лечение на онкоболни пациенти - услуга, която до момента липсваше.

В поликлиниката има микробиологична лаборатория, кабинет завеждащ диагностично - консултативен блок и административна част на първия етаж.

Сградата е оборудвана с денонощно видеонаблюдение. Основната задача на новата структура е да подобри достъпа до специализирана и качествена здравна грижа за пациентите, както и да се поддържа качеството на живот на болните.

"Ракът е лечим! Нека бургазлии знаят това и да не се отчайват. Нека знаят още, че в нашия град и базата, и медицинската компетентност са вече на по-високо ниво. Бургас не е като други райони на страната, където се закриват поликлиники - тук се строят нови. Преди няколко години изградихме една в "Меден рудник", защото хората там ходеха на лекар във вход на блок.

Тази е втората новопостроена поликлиника. Тя представлява естествено надграждане на всички други усилия, вложени през последните години за осъвременяване на грижата за раково болните хора в Бургас и региона. Преди 6-7 години започнахме със закупуване на нови апарати за повърхностна и полудълбока обработка на раковите клетки.

После построихме бункера и осигурихме новия линеен ускорител, който е най-ефективният уред за дълбоко третиране и унищожаване на раковите клетки. Днес виждате готовата онко поликлиника. Остава да се борим за още 1 линеен ускорител, тъй като новият не смогва да обслужи всички желаещи - тук има записвания от цялата страна.

Искаме да осигурим на Бургас и най-модерен апарат за диагностика на онко заболявания. Това се целите за следващите години. Вярвам, че нашите усилия ще бъдат подкрепени и от държавата", каза кметът Димитър Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай