БСП-Кърджали: ЦИК да спре порочната практика за гласуване с чужди лични карти

БСП-Кърджали: ЦИК да спре порочната практика за гласуване с чужди лични карти | StandartNews.com

Кърджали. Имащите право на глас с двойно гражданство да представят освен лични карти, но и международните си паспорти в деня вота. За това ще настояват от БСП-Кърджали, съобщи ексдепутатът Милко Багдасаров и член на ИБ на партията. Според него така ще бъдат избегнати манипулациите на изборния резултат и най-вече гласуването с чужди лични карти.

„Ако предложението ни бъде прието избирателите ще са по-спокойни, че няма да има манипулации", коментира още Багдасаров. Той и колегите му имат сериозни опасения, че на 5 октомври може да се повтори ситуацията от 2007 година. Социалисти от Кърджали припомниха, че тогава след тяхно разследване, установили, че в села в Кърджалийско, лични карти на изселници, които не са в страната, са използвани на кметските избори. 

Той посочи, че между ГЕРБ и ДПС имало споразумение, не само за датата на предстоящите парламентарни избори, но и за други важни въпроси като банковата ваканция и гласуваните в парламента промени в Избирателния кодекс. 

Социалистите представиха и кандидат–депутатите си. Водач на листата в МИР Кърджали за изборите е Милко Багдасаров, на второ място е сегашният областен управител на Кърджали Бисер Николов, а на трето – областният лидер на партията Георги Кючуков. В листата са включени и представители на Движение „Русофили".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай