БСП Кърджали: Внимание заслужават представителите на движението „Русофили" в гражданската квота

БСП Кърджали: Внимание заслужават представителите на движението „Русофили" в гражданската квота | StandartNews.com

Кърджали. "Мога със задоволство да споделя, че листата на кърджалийска област беше една от най-безпроблемните в България и бе гласувана единодушно. Явно балансът между интересите на различните социални групи бе направен както трябва. Представителството на жени, мъже, младежи и етнически общности е съобразен с интересите на нашите избиратели", каза водачът на социалистите в 9 МИР Кърджали Милко Багдасаров.

Според него особено внимание заслужават заложените в гражданската квота представители на движение „Русофили" Димитрина Арабаджиева и Димитър Димов, което „е сериозен знак за всички избиратели за отношението на БСП към ставащото в момента в Украйна, Русия и света".

На второ място в червената листа в Кърджали е областният управител Бисер Каменов Николов, а на трето – областният лидер на БСП Георги Кючуков. Учителят от село Мост Ахмед Шерифов и психоложката Вилдан Вахид също са получили доверието на партията.

Междувременно стана ясно, че социалистите в Кърджали са сезирали ЦИК за непрозрачност в работата на РИК и нарушаване на Изборния Кодекс. „До настоящия момент нейният председател не е създал необходимата организация за публикуване решенията на РИК на интернет страницата на комисията , се казва в жалбата до ЦИК. При номинациите и избора на членове на РИК Общинският съвет на БСП Кърджали се противопостави открито на взетото решение на ЦИК относно назначаването на кадър от ДПС за председател на РИК на предстоящите парламентарни избори на 5 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай