БСП иска отмяна на решението за билета

БСП иска отмяна на решението за билета | StandartNews.com

БСП ще внесе при Областния управител искане за отмяна на решението за билета. Това съобщи пред БНР председателят на партията в София Калоян Паргов. И уточни, че той и колегите му са очаквали оставката на Любомир Христов.

Отговорността не бива да се изчерпва с оставката на заместник-кмета, а трябва да се потърси и от ръководството на Центъра за градска мобилност, което е провело спорната поръчка, коментира още той.

В предния мандат на Общинския съвет господата Христов и Барбалов - заместник-кмет по транспорта и заместник-кмет по финанси, получиха жълт картон заради доклада с "Карат С" и лихвите, които бяха малко над 3 милиона в рамките, изчислени за 6 месеца, които трябваше да платим на дружеството. Прекалено много! Тогава групата на БСП сезира Прокуратурата и Комисията по корупция в Народното събрание. Част от групата вече са част и от това Народно събрание като колеги-депутати, все още безрезултатно по нашия сигнал, продължи Паргов.

Оставката на господин Христов е много закъсняла и аз лично се радвам, че накрая и самият премиер Борисов го прозря с изявлението му от тази сутрин веднага след репортажа по "Нова телевизия". Начинът, по който работи транспортът в София е бягане от отговорност на политическото ръководство, каза още представителят на БСП-София.

Повишението на билета е едно следствие от начина, по който се управлява транспорта. Най-лесното е да накараме гражданите да платят тази цена. Това е нецелесъобразно, в случая може да се окаже и незаконосъобразно управление на столичния градски транспорт.

Искането на БСП за билета ще бъде внесено при Областния управител в понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай