Британци са най-многобройните чужденци, реугистрирани в НАП Добрич

Британци са най-многобройните чужденци, реугистрирани в НАП Добрич | StandartNews.com

95 чужденци платиха близо 45 хил. лв. данък в добруджанското подразделение на приходната агенция през 2014 г.

Добрич. За миналогодишната данъчна кампания 95 чужденци са декларирали като физически лица доходи пред НАП Добрич и са платили дължим данък от близо 45 хил. лв., съобщиха от местния офис на приходната агенция.

Част от тях са декларирали приходи от наем, други от други дейности извън трудови правоотношения, добавиха още от офиса на НАП. В началото на настоящата година 951 са регистрираните чуждестранни физически лица в НАП Добрич, сочи справката на местната структура на приходната агенция, като според справката най-многобройни са поданиците на английската кралица – 378, а на второ място са руснаците 333-ма. В списъка на регистрираните в НАП Добрич чужденци фигурират и 39 германци, 39 румънци, 5-ма французи. 3-ма са регистрираните граждани от Ирак, двама от Китай, 1 от Индия и други.

От НАП заявяват, че чуждестранните физически лица, регистрирани в НАП Добрич и получили доходи от извънтрудови правоотношения, също подават годишна данъчна декларация. Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите е до 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всеки от тях, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. онлайн, ползва отстъпка от 5% от данъка за довнасяне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай