Болярите с приз за достъп на младите до култура

Болярите с приз за достъп на младите до култура | StandartNews.com

Велико Търново. Община Велико Търново получи голямата награда „ПроКултура" за приноса си към разширяването на достъпа на младите хора до култура. Призът беше връчен днес по време на Втората Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: предизвикателствата пред българското образование".

Форумът се организира от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК), съвместно с Министерството на културата, Министерството на образованието и науката и Граждански институт.
Наградата на община Велико Търново получи главен експерт Иван Димитров, който заяви, че тя е плод на много труд и е стимул за още по-добрата работа на общината в насока достъп на младите хора до културни и исторически ценности и събития.

Наградите „ПроКултура" се връчват за първи път и са учредени от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт. Жури избра най-достойните измежду 41 номинации в 7 категории. В категорията „Община", в която Велико Търново грабна приза, се състезаваха 6 общини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай