Болни и близките им се молят на св. Екатерина

Болни и близките им се молят на св. Екатерина | StandartNews.com

Добрич. Пациенти на добричката многопрофилна болница и техни близки ще могат да отправят молитви за изцеление в новоосветения параклис, който носи името на св. Екатерина. Новата придобивка е в двора на здравното заведение, като идеята за нейното съграждане е на д-р Борислав Желязков. Преди 8 години дъщеря му Екатерина била тежко болна и в кома. Безпомощният родител посетил църква и отправил горещи молби за изцеление на детето си и чудото станало - на третия ден 12-годишното тогава момиче излязло от кома, а днес е вече 20-годишна студентка.

Параклисът бе осветен от отец Стоян Димов в деня, в който църквата почита светицата. В народните вярвания света Екатерина се счита за покровителка на децата от болести. Освен семейството на д-р Желязков в благородната инициатива се включва и семейство Елена и Камен Щереви - строителни предприемачи, които съграждат параклиса. Тяхната щерка е била от малка приятелка с изцеленото момиче. Те са били ангажирани с градежа на храма.

Семейството на нотариус Драгостин Байчев е помогнало с парични дарения и материали и е наело художник, който да изографиса параклиса. Д-р Красимир Николов - директор на МБАЛ-Добрич, сподели, че това е една хубава нова придобивка за добричката болница и се ангажира с нейното съхранение и опазване. Той заяви, че ежедневно параклисът ще е отворен от 9 до 16 часа.

Кметът на Добрич Детелина Николова, която присъства на освещаването, дари библия на скромния храм с пожелание за здраве на работещите в болницата и изцеление за пациентите й. Идеята е реализирана за 7 години, като в параклиса са инвестирани между 30 и 50 хил. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай