БМФ Порт Бургас помага на децата да творят и мечтаят

БМФ Порт Бургас помага на децата да творят и мечтаят | StandartNews.com

Бургас. Международният ден на Черно море бе повод БМФ Порт Бургас отново да направи своеобразен подарък на най-малките жители на града. Близо 100 деца от ЦДГ „Синчец" и ЦДГ „Звездица" се забавляваха на празника „Аз обичам морето" в зала „Георги Баев" на КЦ „Морско казино". Там кака Русалка и тюленчето Жорко им разказаха за живите съкровища на морето и за опасностите, които ги дебнат, а чрез забавни игри децата „почистиха" импровизиран плаж и превърнаха събраните отпадъци в художествени произведения. В Еко Арт ателието малките творци проявиха своята фантазия и направиха невероятни творби от материали, които най-често стават замърсители на брега и морето. Така картонени чинийки се превърнаха в кораби, торбички – в медузи, чаши – в други морски обитатели... В ролята на нещотърсачи децата приложиха това, което вече знаят и току-що наученото в попълването на схеми-оцветявки на Черно море, откривайки необходимите стикери с растения, птици, рибки, които залепиха на схемата върху точните места, обозначавайки техния дом.

Рисунките и сувенирите, изработени в еко арт ателието съставиха атрактивна изложба върху рибарска мрежа, която се превърна в пъстро морско пано. А за старанието си всички участници в празника получиха награди.

„Най-голяма радост изпитваме, когато виждаме, че децата на Бургас творят и мечтаят. За нас е дълг да помагаме за разгръщането и развитието на техния творчески потенциал!", сподели Весела Джунджурова от БМФ Порт Бургас. Тя поздрави децата и им пожела да обичат морето и винаги да бъдат негови приятели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай