Блок ковчег погреба пенсионерка

Саксия метна жената от 15-ия етаж, това е седма трагедия в прокълнатата сграда

Блок ковчег погреба пенсионерка | StandartNews.com

Русе. Прокълнат блок взе поредна жертва. 74-годишната Пенка Ангелова загина тази сутрин при нелеп инцидент в Русе. Тя полетя от 15-ия етаж на жилището си в блок „Некрасов” на централната улица „Борисова”. Това е седма трагична смърт в жилищната сграда за последните години. 

По първоначална информация жената била повлечена от тежка саксия на терасата на апартамента. Предполага се, че е излязла на бакона, за да прибере цветята заради силния вятър. Според съседите тя живеела сама, след като изгубила съпруга си. Порасналите й деца се задомили извън Русе.

Живеещите в сградата 66 семейства твърдят, че блокът им е прокълнат и припомнят черната серия, на която са станали свидетели. Крак повлече семейна драма, при която обезумял съпруг размаза с брадва черепа на жена си. Мъж удуши майка си и я подпали, негов съсед се хвърли от 14 етаж, трети загина в мазето, а четвърти бе убит при пиянска свада. В черната серия се вписа и младеж, който не е от блока, но бе открит мъртъв в общиа коридор.

"Прокълнати сме. Над нас тегне прокоба, която превърна блока ни в ковчег", повтарят съседите. През лятото на 2009 година те извикаха поп да прогони злите сили. Литургията отслужи отец Йордан от църквата “Свети Георги“ по настояване на живеещите в 15-етажния блок. След като свещеникът освети 10 литра вода, собствениците на апартаментите поръсиха жилищата и коридорите в сградата и си пожелаха повече да не стават свидетели на подобни трагедии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай