Близо 3 000 студенти ще празнуват 8 декември в Смолянско

Близо 3 000 студенти ще празнуват 8 декември в Смолянско | StandartNews.com

Смолян. Близо 3 000 студенти се очаква да дойдат в област Смолян, за да отпразнуват 8 декември. Това показват данни на полицията в Смолян, от където уточняват, че най-много посетители ще има в курорта Пампорово. Къщите за гости по селата със собствен кът за готвене и камина, са също предпочитани от младежите за празника. 

Вече се знае в кои хотели и къщи за гости в Смолянско ще има студенти за празника, както и в кои заведения ще празнуват те. В обектите са извършени специализирани проверки от служителите на "Охранителна полиция" и ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщават още от МВР.

Между 5 и 8 декември ще има засилено полицейско присъствие около хотелите и заведенията. От МВР препоръчват на студентите да консумират алкохол в умерени количества и да не излизат навън, особено в планината, без мобилен телефон.

От утре в курорта Пампорово трябва да пристигнат първите групи от студенти, избрали да купонясват няколко дни. Повечето от хотелите вече са пълни и с други туристи, които ще карат ски на пистите, по които вече има сняг, макар и изкуствен. Ски сезонът трябваше да бъде открит официално на 6 декември, но от управата на курорта съобщиха, че това ще стане с една седмица закъснение - на 13 декември, заради лошите метеорологични условия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай