Благоустрояват двора на болницата и три детски площадки в Момчилград

Благоустрояват двора на болницата и три детски площадки в Момчилград  | StandartNews.com

Момчилград. В рамките на кампания „За чиста околна среда 2014" на МОСВ ще бъде благоустроен дворът на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев" в Момчилград. Предвидено е изграждане на специален кът за отдих с беседка, затревяване и засаждане на дръвчета и храсти.

Дни преди началото на учебна година три детски заведения ще имат нови съоръжения за игра. Освен изграждането на новите площадки са предвидени и други дейности, които целят повишаване екологичната култура и опазване на околната среда. Оформяне на детски кът, почистване, озеленяване и облагородяване ще бъде направено дворовете на ЦДГ в селата Нановица и Равен. Чрез проекта от ЦДГ "Щастливо детство" в Момчилград пък искат да приобщят децата към идеята за опазване на природата и затвърждаване знанията на малчуганите за разделното събиране на отпадъците.

Средствата са осигурени по Националната кампания на МОСВ „За чиста околна среда 2014". Стойността на проекта е близо 8 500 лв. Със собствени средства Община Момчилград ще изгради още девет детски площадки в селата Чуково, Постник, Птичар, Загорско, Лале, Синделци, Джелепско, Чайка и Неофит Бозвелиево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай