Благоевград се поклони пред Тодор Александров

Благоевград се поклони пред Тодор Александров | StandartNews.com

Десетки жители на Благоевград отбелязаха 135 години от рождението на войводата Тодор Александров и сведоха глава в знак на признателност пред делото му. Церемонията се състоя пред паметника на лидера на ВМРО пред сградата на Съдебната палата в областния център. Венци и цветя положиха заместник-кметът на общината Иво Николов, управници на благоевградски села, активисти на ВМРО.

Почит към Тодор Александров отдаде и депутатът от Патриотичния фронт Атанас Стоянов. „Благодарение на своите лидерски качества и умения той успя да възкреси организацията, която в ония смутни времена бе стожер на българщината във всеки един район, в който е имало дори и един българин. Той беше емблемата на българщината в Македония и Одринско и успя да постави съдбата на Македония в центъра на голямата балканска политика", каза в словото си народният представител от Сандански.

„Времето показа, че неговото дело е непреходно, защото неговата саможертва не е напразна и никак не е случайно, че името на Тодор Александров бе записано със златни буква в българския исторически календар", каза още Стоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай