Благоевград и Щип – пример за добросъседство

Благоевград и Щип – пример за добросъседство | StandartNews.com

Благоевград. Двата побратимени града - Благоевград и македонският Щип, ще отбележат заедно Европейските дни на сътрудничеството с изложба и концерт.

Утре от 18.00 часа във фоайето на община Благоевград ще отвори официално врати експозицията от фотоконкурса „Красотата на трансграничния регион". От 20.00 часа на площад „Македония" започва поп-рок концерт под надслов „Общите граници ни правят по- близки". Програмата ще продължи на 18 септември в македонския град Щип със същата последователност на мероприятията - 18.00 часа в галерия „Безистен" се открива фотографската изложба, а от 20.00 часа малък градски площад в Щип ще бъде огласен от поп и рок музика. Двете общини дават нагледен пример на добросъседство.

Тази година по инициатива на Европейската комисия и ИНТЕРАКТ на 21 септември в цяла Европа ще бъде честван Денят на Европейското сътрудничество. В инициативата ще се включат близо 40 държави, които организират различни по характер и обхват тържества, за да дадат възможност на широката публика да се запознае с постиженията по различни съвместни проекти, финансирани от ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай