Бизнесмен блъсна и уби велосипедист

Бизнесмен блъсна и уби велосипедист | StandartNews.com

73-годишен велосипедист е загинал на място, блъснат от джип „Нисан" с добричка регистрация, собственост на 46-годишен добричлия с инициали А.А. Това съобщават от полицията. Инцидентът е станал около 14.34 часа на 1 юли по бул. „Добруджа" на кръстовище с ул. „Хан Тервел", уточняват още от полицията.

След подадения сигнал за тежкия инцидент, дежурната група е установила, че велосипедистът – Н.М., също от Добрич, не е спазил пътен знак „Б1" /път без предимство/, навлиза в кръстовището вследствие на което е блъснат от джипа, гласни още официалната информация. В бюлетина на полицията се казва още, че дрегерът е показал отрицателна проба за алкохол. На водача му е взета и кръвна проба за изследване по надлежния ред, като по случая е образувано досъдебно производство.

Тежкият пътен инцидент разбуни духовете в социалните мрежи, където жители на Добрич посочват, че шофьорът на джипа е добричкият бизнесмен и общински съветник от "Атака" Атанас Атанасов. Хора близки до разследването потвърдиха за „Стандарт", че Атанасов, който е и областен лидер на партията и бе сред спряганите за кандидат за кмет на Добрич от Атака, е участникът в катастрофата, завършила със смъртта на възрастния велосипедист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай