Бившият кмет на Каварна иска местен референдум

Бившият кмет на Каварна иска местен референдум | StandartNews.com

Бившият кмет на Каварна и още няколко жители на морската община учредиха Инициативен комитет за провеждане на местен референдум за прекратяване правомощията на настоящия градоначалник Нина Ставрева. Това съобщи за "Стандарт" самият Цонев.

Той разказа, че за председател е бил избран Пламен Пенчев - първият уволнен от настоящия кмет и добави, че Пенчев вече е спечелил на първа инстанция делото за уволнението му. "В Инициативния комитет влизат още Дарина Аргирова, Теодора Георгиева, аз и Марин Митев. Подписи ще се събират на няколко места в Каварна, които ще трябва да съгласуваме с общината, в Българево и в Белгун" - разказа още Цонев.

До края на лятото ще бъде извършена необходимата по закон регистрация и проведени съгласувателните процедури, като реално подписи ще се събират в рамките на три месеца, разясни още Цонев, който е юрист по образование. "Според закона е нужно да съберем подписи от 20 на сто от гласоподавателите в общината, след което ще внесем подписката в Общински съвет. Причината да създадем Инициативния комитет е липсата на реална работа и пропуснати възможности за развитие на общината, както и уволнения на хора на политическа основа" - сподели още бившият градоначалник.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай